מחשבי מק ידועים באיכות הגבוהה שלהם, בעיצוב המיוחד, ובעמידות רבת השנים שלהם. בניגוד לשוק מחשבי ווינדוס, בו רוב הצרכנים נוטים לקנות מחשב חדש כול שנתיים – שלוש, משתמשי מק עובדים ונהנים מהמחשבים שלהן לאורך שנים ארוכות. כמובן שבמצב כזה יהיה מדי פעם צורך לתקן או לשדרג חלקים במחשב. בגלל העיצוב והבנייה הייחודיים של מחשבים אלו ההמלצה הגורפת היא ללכת למעבדה שמתמחה בתיקון מחשבי מק. כשזה מגיע לתיקוני מק, יש מספר תחומים בהם נמצא תקלות נפוצות.  במאמר זה נציג בפניכם 4 תחומי תקלות עיקריים ואיך להתמודד איתם: תקלות בדיסק הקשיח, נזקי נוזלים, תקלות בלוח האם (הלוג'יק בורד), ומסך שבור או פגום.

 

תקלות ושדרוגים בדיסק קשיח

אחד השדרוגים הטובים ביותר שניתן להעניק למחשב המק שלכם הוא החלפת הכונן הקשיח המקורי בכונן SSD. זה מאיץ באופן משמעותי את המחשב שלכם מבחינת אתחול ופתיחת יישומים. תרגישו כאילו הרגע קניתם מק חדש! כשמעבדה תבצע לכם את השדרוג הזה היא כמובן תשכפל לכם את כול המידע לכונן החדש, כך שהכול יהיה בדיוק כמו שהיה לפני השדרוג.
זה מביא אותנו לתיקון נפוץ נוסף שקשור לכונן הקשיח – שחזור מידע.
כולנו יודעים שאנחנו אמורים לגבות את המידע שלנו, אבל הדבר האחרון שאנחנו רוצים לשמוע כאשר איבדנו את הנתונים הוא הרצאה על גיבוי. מעבדה שמתמחה בתיקון מק תשתמש בשיטות שונות לשחזור המידע, כשרמת ההצלחה עומדת על כ90%.
הנה כמה טיפים לגיבוי מידע: אפל הפכה את הגיבוי לקל מאוד עם הפיצ'ר המובנה שלה – ה
Time Machine. וכול מה שאתם צריכים כדי לשמור על המידע שלכם זה כונן חיצוני גדול מספיק כדי להחזיק את הנתונים שלכם. פשוט חברו את הכונן פעם ביום או פעם בשבוע, וה Time Machine תעשה את השאר. ההחלטה כול כמה זמן לגבות את הנתונים תלויה בתדירות בה הנתונים והמידע שלכם מתעדכנים. אם אתם מעדכנים ומוסיפים מידע על בסיס יומי אנחנו ממליצים לגבות מדי כמה ימים או אפילו מדי יום. אם אתם מעדכנים מידע לעיתים רחוקות אז גיבוי פעם בשבועיים או אפילו פעם בחודש אמור להספיק. 

 

נזקי נוזלים
נזקי נוזלים הם מהתקלות הנפוצות כשזה מגיע לתיקון מחשבי מק. קפה, מים, אפילו יין – נתקלנו בכול המקרים. אבל אל דאגה – ב95 אחוז מהמקרים ניתן לתקן מחשב מק שניזוק מנוזל שנשפך עליו, ומבלי שיהיה צורך להחליף את לוח האם. במקרים רבים מחשב שנשפך עליו נוזל ימשיך לעבוד לאחר שיתייבש, אבל רוב הסיכויים שהנזק יגרום לבעיות בהמשך.
כשנשפך לכם נוזל על המחשב, ואתם רוצים למנוע נזק נוסף, בצעו במהירות את הפעולות הבאות: נתקו את המחשב ממקור המתח שלו, הפכו אותו ושפכו החוצה את שאריות הנוזלים. מומלץ גם לנתק את הסוללה – זה כמובן בתנאי שאתם מרגישים בטוחים בעצמכם מספיק לפרק את הכיסוי התחתון של המחשב. שפכו את שאריות הנוזלים ונקו את המחשב. 
כמובן שהדרך הבטוחה יותר היא לפנות במהירות האפשרית למעבדה שמתמחה בתיקון מק.

תיקוניםבלוג'יק בורד
כשמזוהה תקלה בלוח האם של המחשב (הלוג'יק בורד), זה לא בהכרח אומר שיש צורך להחליף את כול הלוח. במקרים רבים ניתן להחליף רק את הרכיבים התקולים – שזו כמובן עבודה שדורשת מומחיות של טכנאי שמתמחה בתיקון מחשבי מק.
בניגוד למחשבי ווינדוס, במחשבי מק רכיבים שונים כגון הכרטיס הגרפי (ה
GPU) והמעבד (ה CPU) הם חלקים מובנים בתוך הלוג'יק בורד.  כשיש תקלה באחד הרכיבים המעבדה תוכל להעריך האם אפשר לתקן את הרכיב התקול או שיש צורך להחליף את כול הלוח. תקלות רבות ברכיבי לוח האם ניתנות לתיקון (לדוגמא תקלות חומרה בכרטיס הגרפי), אז אנחנו ממליצים ליצור קשר עם מעבדה שתעריך את המצב בצורה הטובה ביותר.

מסך שבור / פגום
ישנן כול מיני תקלות שמביאות למסך פגום: זה יכול להיות בעיות בחיבורים בין המסך ללוח המעגלים, זכוכית המסך אולי סדוקה או פגומה, או שצג הרשתית עצמו סדוק או שבור (גם אם זכוכית המסך עדיין שלמה).
כיוון שהמסכים של מחשבי המק בנויים באופן ייחודי (בעיקר מסכי ה
Retina), ויש בהם כונן פלאש מובנה, תיקוןאו החלפת מסכים אלו דורשים עבודה של טכנאי מומחה. ההמלצה היא לגשת למעבדה שמתמחה בתיקון מק כדי שתאבחן את הבעיה ותציע לכם את הפתרון הטוב והמשתלם ביותר.