תיקון מקבוק  -  המחשבים הניידים של אפל ידועים בעיצוב ובאיכות שלהם, וכמובן גם במחירים הגבוהים המתלווים לכך. כתוצאה מכך, משתמשי מק רבים יעדיפו להביא את המקבוק לתיקון מאשר לקנות מחשב חדש.
רכיבים רבים במחשבי מקבוק זהים לרכיבים שיש במחשבים אחרים, והתיקון או ההחלפה שלהם הם יחסית פשוטים ובעלות נמוכה. יחד עם זאת, מחשבי מקבוק מכילים גם רכיבים ועיצובים ייחודיים, כגון מסך ה
Retina.  כשזה מגיע לרכיבים אלו, עלות תיקון המקבוק מתייקרת באופן משמעותי, גם כיוון שמחיר החלקים גבוה יותר, וגם כי התיקון לרוב ידרוש עבודה עדינה ומסובכת יותר מתיקון מחשב רגיל.
נציג כמה דוגמאות לתיקונים שאולי תצטרכו במחשב ה
מקבוק שלכם, שידרשו עבודה של מומחה:

מסך שחור
אחת הבעיות הנפוצות עם מחשבי מקבוק היא התופעה של מסך שהופך לשחור או נכבה כליל. תקלה זו יכולה לנבוע מכול מיני סיבות:
אם מחשב המקבוק שלכם בן למעלה מ5 שנים, יש סיכוי שכבלי האינוורטר של המסך (הכבלים שמעבירים כוח מהסוללה למסך) עובדים בצורה פחות יעילה, מה שיכול לגרום למסך שחור או כבוי גם כשהמחשב דולק וטעון במלואו. במצב כזה מומלץ כמובן ללכת למומחה לתיקוני מקבוק להחלפת הכבלים.
תופעת המסך השחור מופיעה לעיתים כאשר אנחנו משתמשים בכרטיס גרפי שאינו הכרטיס הגרפי המובנה של המחשב. במצב כזה אפשר להיכנס להגדרות חיסכון האנרגיה של המחשב, ולבחור
automated graphics switching. הוראה זו תאלץ את המחשב להשתמש בכרטיס הגרפי המובנה, מה שעשוי לפתור את בעיית המסך השחור.  במידה וביצעתם את הפעולה והבעיה לא נפתרה, כדאי לפנות לטכנאי מקבוק.
גם מכה או נפילה יכולה לגרום לחיבור לקוי איפשהו במחשב, מה שיכול להוביל לתופעת המסך השחור.

מסך שבור או פגום
מעבר לתופעת המסך השחור ניתקל גם במצב של מסך פגום או שבור. תקלות מסך יכולות לנבוע מגורמים שונים, כגון בעיות בחיבורים בין המסך ללוח המעגלים, זכוכית מסך סדוקה או פגומה, או שצג הרשתית עצמו סדוק או שבור (גם אם זכוכית המסך עדיין שלמה).
במידה ויש לכם תקלה במסך או שהמסך שבור או פגום, אנחנו ממליצים ללכת מיד לטכנאי מומחה. תיקון או החלפת מסך מקבוק דורשת ידע ספציפי וכלים מיוחדים, וביצוע תיקון המקבוק אצל מומחה יחסוך לכם זמן, ובסופו של דבר גם ייתן לכם את התוצאה הטובה ביותר.
יש לזכור שאם יש ברשותכם
macbook pro או macbook air עם מסך רשתית (Retina), יש לצפות למחיר תיקון בעלות גבוהה יחסית. מסכים מסוג זה כוללים כונן אחסון פלאש, וההחלפה שלהם מסובכת אפילו לטכנאי מומחה.


לוג'יק בורד (לוח אם)
הלוג'יק בורד של אפל הוא למעשה מה שרובנו מכירים בתור לוח אם או לוח ראשי. זהו למעשה הלוח המרכזי עליו מתנהלת פעולתו הפנימית של המחשב, וכול רכיב במחשב מקושר אליו בצורה כזו או אחרת.
בעוד שבמחשבים רגילים המעבד של המחשב (ה
CPU) הוא נפרד מלוח האם, במחשבי מקבוק הCPU  משולב באופן אינטגרלי בתוך לוח האם, מה שהופך את הלוג'יק בורד לחלק היקר ביותר במחשב. לא רק זאת, גם המעבד הגרפי (GPU), שברוב המחשבים הוא נפרד מלוח האם ומתחבר אליו דרך חריץ ייעודי, במחשבי מקבוק גם הוא חלק בלתי נפרד מלוח האם. יחידות ה CPU וה GPU המשולבות בלוח האם מייקרות את עלות החלפת הלוח.
הלוג'יק בורד הוא יחידה מורכבת, ותקלה בו יכולה לנבוע מסיבות שונות. רוב הבעיות בלוג'יק בורד ינבעו מתקלת חומרה, מה שכמובן מצריך התערבות של טכנאי מומחה.

סוללה
לכול הסוללות יש חיי מדף.  אנחנו ממליצים לבדוק מדי פעם את מצב חיי הסוללה בתפריט החיסכון באנרגיה בהגדרות המערכת. במידה ואתם רואים שחיי הסוללה מתקרבים לסיום, מומלץ להחליף אותה בהקדם.  משמעות החלפת הסוללה מתבטאת לא רק בהארכת זמן העבודה שלה - במקרים רבים, תוכנות ויישומים כפופים לעוצמה שבה הם יכולים להשתמש - כך שלהחלפת הסוללה יש השפעה גדולה על תיפקודו של המקבוק שלכם.

לפנות למומחים
כשמדובר במחשבי מקבוק, אנחנו ממליצים מכול הלב לא לנסות לבצע את התיקונים בעצמכם.  בגלל העיצוב והרכיבים הייחודיים של מחשבים אלו, כמעט כול עבודת תיקון תדרוש התערבות של טכנאי המתמחה בתיקון מקבוק.
נכון שעלות התיקונים לרוב תהיה מעט גבוהה יותר מעלות תיקון של מחשב רגיל (לא תמיד..), אבל בסופו של דבר התערבות של מומחה תבטיח לכם מחשב תקין, שיאפשר לכם להנות ממנו ולעבוד עליו בצורה אופטימלית.