מחשבי מקבוק ידועים באיכות ובאמינות שלהם, ולכן זו לא הפתעה שבערך 100 מיליון משתמשים ברחבי העולם בוחרים ב-  macbook . משתמשי מחשבי אפל יהיה נאמנים למוצר ולא ימהרו להחליף למחשב חדש, אבל לפעמים ישנן תקלות נפוצות במחשבי מקבוק שכדאי להכיר ולדעת מתי ואיך לתקן לבד, ומתי כדאי לפנות לטכנאי מקבוק.

סוגי תקלות ב- macbook

בין אם יש לכם מקבוק כבר שנים או שאתם משתמשים חדשים, ישנן מספר תקלות נפוצות שכדאי להכיר. היכרות בסיסית עם המקבוק שלכם יכולה לחסוך לכם כסף רב בביצוע בפעולות פשוטות, ותאפשר לכם לתקשר בצורה טובה יותר עם הטכנאי, כשיש צורך לקחת את המחשב לתיקון. במאמר זה נספק מידע על שלוש בעיות נפוצות:
 1. תקלות במסך כמו מסך מהבהב, שחור, או פגום.
 2. בעיות בהפעלה -  המחשב נכבה בפתאומיות
 3. הפרעות במהלך העבודה - המקבוק עובד באיטיות.

בעיות במסך המקבוק

בעיות מסך הן נפוצות ויכולות להופיע בגלל גורמים רבים, כגון שבר במסך. אבל אם מופיעה בעיה של מסך מהבהב המתבטא בתקופות קצרות של הבהוב במסך או איבוד רזולוציה באופן מלא, ואין בעיה פיזית במסך עצמו, נסו לעשות אתחול של -  PRAM/NVRAM. אתחול כזה יכול לפתור בעיות מינוריות בהבהוב המסך. אפשר גם לעדכן מחדש את עדכוני ה-  MacOS שעוד לא עדכנתם. זה יכול גם לפתור גם בעיות נוספות.
מסך שחור היא תקלה נפוצה נוספת שיכולה להגרם ממספר סיבות. אחת מהן היא כאשר אנחנו משתמשים בכרטיס גרפי שהוא לא הכרטיס המובנה של המחשב. במצב כזה אפשר להיכנס להגדרות חיסכון האנרגיה של המחשב, ולבחור
automated graphics switching. הוראה זו תאלץ את המחשב להשתמש בכרטיס הגרפי המובנה, ועשויה לפתור את בעיית המסך השחור.
סיבות נוספות לבעיות במסך יכולות להופיע כאשר מדובר במחשבי מקבוק ישנים יותר (מעל 5 שנים). במקרים כאלו יתכן שכבלי האינוורטר של המסך (הכבלים שמעבירים כוח מהסוללה למסך) עובדים בצורה פחות יעילה, מה שיכול לגרום למסך שחור או כבוי גם כשהמחשב דולק וטעון במלואו. וכמובן גם פגיעה פיזית במחשב עצמו יכולה לגרום לחיבור לקוי או סדק שיובילו לתקלה במסך. במקרים אלו מומלץ לפנות לטכנאי מקבוק לתיקון.
תיקון או החלפת מסך מקבוק דורשים  ידע ספציפי וכלים מיוחדים, במיוחד בדגמי  Macbook pro  ו  Macbook air מכיוון שיש להם מסכים הכוללים כונן אחסון פלאש מובנה, ותיקון או החלפה שלהם דורשים מיומנות טכנית גבוהה.  

המקבוק נכבה בפתאומיות במהלך השימוש

אם המקבוק שלכם נכבה שוב ושוב במהלך השימוש יתכן שהסוללה שלכם לא נטענת כמו שצריך. אך אם בדקתם את הסוללה ואתם רואים שאחוזי הטעינה תקינים אז ככל הנראה אתם מתמודדים עם בעיה מסוג אחר. פעולות שכדאי לנסות כאשר המחשב נכבה בפתאומיות: ברגע שהוא נכבה נסו לאתחל מחדש את המקבוק על ידי לחיצה על כפתור ההפעלה. ברגע שהמחשב עלה לחלוטין עשו שוב אתחול. האתחול השני מאפשר למחשב לבצע את כל פעולות הסגירה באופן בריא ומלא ואז לאתחל מחדש. ברגע שהמחשב עלה שוב עשו אתחול של ה-
SMC : system management controller אשר אחראי על הרבה תהליכי חומרה חשובים כגון מצב שינה, פעילות סוללה ועוד.
אם הפעולות הללו לא עזרו, זה הזמן לפנות לטכנאי מקבוק או למעבדה שמתמחה במק שיבדקו באופן מדויק את מקור הבעיה.

המקבוק עובד באיטיות

זו בעיה שיכולה להופיע בכל המחשבים ולאו דווקא במקבוק, אבל תמיד חשוב לדעת מה לעשות במצב כזה.
ברוב המקרים זו תוצאה של עבודה של מספר פעולות המתרחשות באופן סימולטני אשר מפעילות עומס יתר על ה-
RAM. במקרה כזה הפחיתו את מספר הפעולות שרצות במקביל ותראו אם יש שיפור במהירות התגובה של המחשב. מצב של מקבוק איטי יכול לנבוע גם מדיסק קשיח מלא. עם ההארד דרייב שלכם מלא למחשב יהיה קושי לקרוא ולכתוב נתונים ולעבוד באופן חלק. במקרה הזה חשוב לנקות שטח מהדיסק הקשיח או לשקול שדרוג של ההארד דרייב. גם לסוללה יש תפקיד במהירות הפעולות. אם העוצמה של הסוללה חלשה כי היא מתקרבת לסוף חיי המדף שלה יהיו תוכנות ויישומים שיכולים להיפגע מכך, ודבר זה יכול לבוא לידי ביטוי במהירות פעולה נמוכה. מומלץ לבדוק מדי פעם את מצב חיי הסוללה בתפריט החיסכון באנרגיה בהגדרות המערכת, ובמידה ואתם רואים שחיי הסוללה מתקרבים לסיום, מומלץ להחליף אותה. 

לפעמים פעולות פשוטות והיכרות טובה יותר עם המקבוק שלכם יכולות להשפיע המון ולאפשר לכם ראש שקט. אך אם ניסיתם את ההצעות שלנו ועדיין הבעיה נמשכת ההמלצה היא לפנות לטכנאי מקבוק שיעשה את העבודה באופן מקצועי מדויק ומהיר ויחזיר לכם את המקבוק תקין ומוכן לעבודה.