אם יש ברשותך איי מק, בוודאי נתקלת בבעיות כאלו ואחרות בעבודת המחשב. חלק מהבעיות הן מינוריות למדי (כגון מחשב עובד לאט או דפדפן לא מגיב) וחלקן יכולות להיות רציניות יותר (כמו מסך שחור או מחשב שלא נדלק). כשזה מגיע לתיקון איי מק ישנן מספר תקלות נפוצות. במאמר זה נעבור על חלקן וניתן דגשים וטיפים איך להתמודד איתן כשהן קורות.
קבצים שנעלמו או נמחקו בטעות מהמחשב
זו בעיה נפוצה בקרב משתמשי מק. הסיבות לכך יכולות להיות רבות ושונות: דיסק אחסון תקול, המשתמש מחק בטעות קבצים בעצמו, וירוס במחשב, או מידע שהלך לאיבוד בזמן עדכון תוכנה או חומרה. במקרים רבים ניתן לשחזר את המידע – או על ידי מערכת המק עצמה, או על ידי כלי שיחזור קבצים חיצוני. אנחנו ממליצים להתקין כלי כזה מראש על המחשב, כדי למנוע עוגמת נפש בעתיד. במקרה ולא הצלחתם לשחזר את הקבצים, אנחנו ממליצים לגשת למעבדה מקצועית לתיקון איי מק. מעבדה זו תהיה מצוידת בכלי שיחזור מתקדמים, ולרוב תצליח לשחזר את המידע שאבד.
איי מק שעובד לאט
גם לבעיה זו יכולות להיות מספר סיבות: יכול להיות שמערכת ההפעלה ישנה, או שאולי דיסק האחסון מלא. למרבה המזל ישנן מספר פעולות פשוטות שאפשר לעשות כדי לשפר את המצב. הפעולה הראשונה שכדאי לעשות היא לפנות מקום אחסון – סירקו ספריות המכילות קבצים גדולים (הורדות, תמונות או סרטים) והיפטרו מכול הקבצים הישנים וקבצי הזבל בספריות האלו. הפעולה הבאה היא עדכון ה MacOS. ניתן לגשת לעדכון תוכנה דרך התפריט של אפל במחשב. אם ביצעתם את הפעולות הללו והמחשב עדיין עובד לאט, הגיע הזמן לגשת למעבדה לבצע בדיקה יסודית יותר.
מחשב לא נדלק
זו אחת מהבעיות המורכבות שמשתמשי מק נתקלים בהן. ומכיוון שמקור הבעיה יכול להיות תוכנה או חומרה, חשוב לנסות ולזהות מאיפה נובעת הבעיה. הסיבות האפשריות למחשב שלא נדלק: מקור מתח לא תקין, סוללה לא תקינה, הארד דרייב/ חומרה שניזוקו, או לעיתים אף קבצים פגומים במחשב. כשלב ראשון אנחנו ממליצים לוודא שמקור המתח וכבל המתח תקינים. בנוסף מומלץ לרוקן את הסוללה ואז להטעין אותה מחדש במלואה. אם פעולות אלו לא עוזרות, מומלץ לפנות למעבדה.
מסך שחור
מסך שחור על האיי מק שלך זו בעיה מטרידה, כיוון שבעצם אין שום דרך לבצע פעולות במחשב. הסיבות למסך שחור יכולות להיות RAM תקול, חומרה שניזוקה, וירוס או תוכנה זדונית, ועוד. כתגובה ראשונית, אנחנו ממליצים לבצע את 2 הצעדים הבאים:
שינה ואתחול: הדליקו את המחשב. במידה ואינכם יכולים לראות כלום על המסך – החזיקו במקביל את כפתור ה S וכפתור ההפעלה למשך 10 שניות – דבר זה יכניס את המחשב למצב שינה (בחלק מהמערכות הכפתורים לפעולה זו יהיה control + eject). שחררו את הכפתורים ברגע שאתם שומעים שהמחשב נכבה. חכו 15 שניות והדליקו את המחשב.
העלו את המחשב ב safe model: אם מה שגורם לבעיה זו תוכנה, מומלץ לנסות להעלות את המחשב ב safe mode. הדליקו את המחשב והחזיקו את מקש הshift. זה יעלה את המחשב במצב בטוח. כך תוכלו לגשת למערכת בכדי לנסות לפתור את הבעיה.
הארד דרייב חיצוני לא נקלט במק
כולנו משתמשים באמצעי אחסון חיצוניים לכול מיני מטרות. אבל אם אייקון ההארד דרייב לא מופיע על מסך המחשב שלכם, זה סימן שהדיסק החיצוני לא נקלט במחשב, ולא תוכלו להשתמש בו. דבר ראשון שמומלץ לעשות הוא לבדוק את הגדרות הFinder. כנסו ל Finder Preferences ופתחו אותו למכשירים חיצוניים והארד דיסק. הבעיה יכולה להיות גם בדיסק החיצוני עצמו: לאחר שחיברתם את הדיסק, לכו ל Applications – Utility – launch Disc Utility. בחרו את הדיסק החיצוני ולחצו על כפתור ה First Aid. פעולה זו תבצע תיקונים בסיסיים על הדיסק החיצוני ויכול להיות שתפתור את הבעיה. במידה ואף מכשיר חיצוני לא נקלט על ידי המחשב, ושינוי הגדרות הFinder לא פתר את המצב, זה הזמן לפנות למעבדה המתמחה בתיקון איי מק.
סאונד לא עובד
מעבר לצד הויזואלי, הסאונד של המחשב הוא חלק קריטי מהמערכת וחווית המשתמש במחשב. תקלות במערכת הסאונד יכולות לנבוע הן מחומרה והן מתוכנה, וכוללות, בין היתר: רמקולים שלא נקלטו על ידי המחשב, בעיות חומרה או בעיית התקן, אפליקציה תקולה, דרייב חסר או לא עובד.
כשנתקלים בבעיית סאונד, חשוב כמובן דבר ראשון לבדוק את תקינות המכשיר שחיברתם למחשב, בין אם זה אוזניות, מיקרופון או רמקולים. כדאי לחבר את ההתקן למחשב אחר, לוודא שהבעיה היא לא באוזניות או ברמקולים עצמם. הצעד הבא הוא לאפס את ה Sound Controller, מה שיכול לפתור בעיות סאונד שונות. אפשר לעשות זאת בתפריט המק: Finder – Applications – utility – Launch Activity Monitor. פה חפשו ברשימה את תהליך הcoreaudiod ובצעו סגירה בכוח. לאחר מכן הפעילו את איי טיונס ובדקו איך קבצי המוסיקה מתנגנים על ההתקן שלכם. במידה ובעיית הסאונד עדיין קיימת, הצעד הטוב ביותר הוא למצוא מעבדה מקצועית המתמחית בתיקון מחשבי איי מק.